Suomessa ja muissa vanhoissa EU maissa työntekijöitä siirtyy enemmän eläkkeelle kuin uusia työntekijöitä työmarkkinoille valmistuu. Tämä aiheuttaa eri toimialoille työvoimapulaa ja kilpailua osaavista työntekijöistä.

EU:n perusasiat; pääoman, tavaroiden- ja palveluiden sekä työvoiman vapaa liikkuvuus EU:n sisällä antaa uusia mahdollisuuksia yrityksille oman tuotantokykynsä parantamiseen, tehokkaaseen palveluun ja uusiin markkinoihin. Samalla se luo mahdollisuuksia työntekijöille uuden oppimiseen, ammattitaidon kehittämiseen ja paremman ansiotason hakemiseen.

Vasta erittäin pieni osa näistä mahdollisuuksista on osattu hyödyntää. Euroopan alueen kilpailukyky Aasiaan ja muihin alueisiin verrattuna on turvattavissa vain hyödyntämällä kaikkia niitä mahdollisuuksia mitä uudet EU maat tarjoavat.. Tähän suuntaan eri maat toimivatkin, kun esimerkiksi työvoiman vapaan liikkumisen esteet jo monessa maassa poistuvat vuoden 2006 aikana. Uusien EU maiden kautta tuleva tarjonta täydentää muiden maiden kansallisia markkinoita ja avaa molemmin puolin uusia markkina-alueita ja tulee laajentuneena olemaan kaikkien osapuolten eduksi.

Idealis Group auttaa yrityksiä ja työntekijöitä löytämään uusia mahdollisuuksia !


Idealis Group

Merivalkama 22 A 13
02320 ESPOO

Tero Rintala
GSM +358(0) 440 202 061
puh. +358 (0)9-25 65 104
fax. +358 (0)9-2565 106

www.idealis.fi


copyright © idealis

Eesti